304 kez görüntülenmiştir.

Ordu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı Kadir Engin, Durugöl’ün 36 dönümün kurtarılmasının yeterli olmayacağını belirterek, “110 bin Ordulu bu işe imza koyduk.  Gönlümüz Durugöl’ün bir kısmının kurtarmasına razı değil, tamamının kurtarılması gerekir. Belde Evler’de 3 katlı beton blokları yıkan irade bunu yapabilir.” dedi. 

 30 DÖNÜM YETMEZ YÜZDE YÜZÜ KURTARILMALI   

ORDUSİAD Başkanı Engin şunları kaydetti: Ordu Büyükşehir Belediyesi Durugöl ile ilgili projesini açıkladı. Buna göre alanın 30 dönümü yeşil alan oluyor. Ön tarafa otel arka tarafa ise konut yapılıyor. Bu proje içimize sinmedi. Ön tarafta otel olmamalı. Ayrıca ve daha önemlisi Durugöl’ün tamamı kurtarılmalı.                  

 BİZ BU ‘KURTARMAYI’ KABUL EDEMİYORUZ  

Ben 1985’ten bu tarafa Durugöl için mücadele veriyorum. Neredeyse 40 yıl olacak. Buradan hareketle söylüyorum ki bana göre ve inanıyorum ki Orduluların yüzde 99 çoğunluğuna göre-aslında o yüzde 1’in de çıkacağından şüpheliyim- Durugöl’ü kurtarmak tamamını kurtarmaktır. Ordu’yu sevindirecek olan budur.             

 BAŞKAN GÜLER‘E GÜVENİYORUZ İNANIYORUZ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e güveniyoruz, inanıyoruz. Durugöl’ü kurtarırsa o kurtarır. Zaten kendisine düşen tarihi görev de budur. Bana göre Ordu’nun sadece bugünü için değil yarınları için bütün ağırlığını koyarak Durugöl’ün tamamını üç-beş kişiye değil Ordu’ya kazandırmalıdır.          

 BELDE EVLERİ YIKAN İRADE DURUGÖL’Ü KURTARABİLMELİ  

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Belde Evleri yıkarak tarihi bir olaya imza atmıştır. Yine kendi ifadesiyle yanlış olan bir işi ve kendisinden sonra da yüzlerce belki binlerce yanlışa neden olacak bir işi önlemiş böylece Ordu’yu kurtarmıştır. Bunu yapan irade Durugöl’ü de bütünüyle kurtarabilir.   

 VALİLİK VE ALTINORDU DA DAHİL OLMALI

Durugöl Ordu’nun en önemli meselelerinden biridir. O yüzden Durugöl’ün kurtarılmasında Ordu Büyükşehir Belediyesi yalnız bırakılmamalıdır. Ordu Valiliği ve Altınordu Belediyesi de bu işe dahil olmalıdır. Bu tarihi görev Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne düştüğü kadar bu kurumlarımızın da üzerinde tarihi sorumluluk vardır.         

FİRMA DA MAĞDUR EDİLMESİN DİYORUZ

Ben bütün bunlar yapılırken bir önceki büyükşehir belediye başkanı zamanında Durugöl arazisini satın alan firma da mağdur edilmesin diyorum. Hakkı neyse alsın ya da verilsin. Ancak firma mağdur edilmesin diye Ordu da mağdur edilmesin. Durugöl ebediyen katledilmesin, buna imkân verilmesin.   

 TARİH BÖYLE YAPILIR BÖYLE YAZILIR

 Eğer Durugöl’ün tamamı kurtarılır ve Durugöl önce önündeki kumsalla sonra Akyazı kıyısındaki yeşil alanlarla entegre edilirse o zaman Ordu için tarihi bir adım atılmış olunur. İşte bu tarih yazmaktır. Bu aynı zaman da gelecek kuşaklara bir borçtur. Biz de bunun için elimizi taşın altına sokmaya hazırız ve varız. Hasan Cem Özel 

Haber Kaynağı:Ordu Olay Gazetesi