682 kez görüntülenmiştir.

Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı ORDUSİAD Başkanı Kadir Engin, somon üretmek için kurulacak yatırım şirketine girişimcileri davet etti.       

Somon Üretim Çiftliği için hem ORDUSİAD üyelerini hem de Ordululara çağrıda bulunan ORDUSİAD Başkanı Kadir Engin, “Türkiye’nin somon balığını üretmeye talibiz. Hata ihracat için bu projeye hep beraber destek olalım diyoruz. Bu projenin içinde olalım. Kurulacak şirkete Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin tarım şirketinin de ortak olabileceği bir yapılanma olabilir. Bunun dışında atılacak adımı destekleyecek tarım kredilerinden de yararlanabilir.” dedi.

 


ORDU AVANTAJLI DURUMDA

 

Ordu’nun somon konusunda avantajlı bir durumda olduğunu ifade eden ORDUSİAD Başkanı Engin, “Bizim Karadeniz’in suyu somon ve diğer balıkları yetiştirmek için çok müsait ve kaliteli. Bu bizim ayrıca bir avantajımız. Doğal sularımız da bu işe çok uygun. Bu potansiyeli değerlendirelim. Türkiye’nin hatta dünyanın somonunu üretelim. Burada yeni nesil somonlar üreteceğiz. Bunlar havuzlar için üretildi. Daha sert ve daha lezzetli. Rengi de turuncu, kırmızı değil” diye konuştu.

 Haber kaynağı:  Ordu   Olay  Gazetesi