763 kez görüntülenmiştir.

Yüksek sesle müzik dinleyenler, lastik çektirenler, kaldırıma park edenler, araçlarının camından çöp atanlar başta olmak üzere trafikte terör estiren trafik magandalarına karşı Ordu’nun önde gelen sivil toplum örgütleri Orduluları şahit oldukları olumsuzlukları başta 155 olmak üzere güvenlik birimlerine bildirilmesi çağrısı yaptı.            

İSPİYONCULUK DEĞİL BİR HAKTIR

Ordu Baro Başkanı Haluk Murat Poyraz: Bu sorun Ordu’nun önemli bir sorunudur. Herkesin duyarlılık göstermesi Bütün bir Ordu için güzel olur. Bu ispiyonculuk da değildir. Bir hak olan şikayet mekanizmasının kullanılmasıdır. Biz sivil toplum kuruluşları olarak Orduluları gürültü ve görüntü kirliliği oluşturanlarla mücadeleye davet ediyoruz. Göreve davet ediyoruz.                    

 KİMSE KORKMASIN ARASIN

 Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin: Her yerde polis olamaz, zabıta olamaz, jandarma olamaz. Ama her yerde bizim insanımız var. O nedenle herkes görüntü ve görüntü kirliliği oluşturanları yetkililere bildirmeli. Kime korkmasın aksine gürültü ve görüntü kirliliği yapanlar ‘ben cezası olan bir eylemde bulundum bunun karşılığını görürüm’ diye korksun.        

 SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE GÖREV ALMALIYIZ

 Ordu Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Akyürek: Kasıtlı olarak süratle geziyorlar, patlak egzozla geziyorlar, lastik çektiriyorlar. Bu konuda Ordu’da büyük bir sıkıntı var. Bunu biz de zaman zaman oda başkanları bir araya gelip ele alıyoruz. Bu sorunu çözümünde biz de görev almalıyız. Gördüğümüz sorunu o kişiyle tartışmak yerine görevlileri arayarak bildirmeliyiz.    

 EGOİSTLERE KARŞI SEFERBERLİK İLAN EDİLMELİ

 Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın: Yayayı yok sanan hatalı sürücüleri ben arabamı nereye çekeceğim diyerek kaldırıma bırakanları, yüksek sesli müzik dinleyen sürücüleri ve daha benzerlerini şikayet etmeliyiz. Bu  egoistlere karşı seferberlik ilan etmeliyiz.

Marka şehir olmanın yolu böyle hassasiyetten geçer.  Orduluların duyarlı olması lazım, trafiği düzeltmekten sadece trafik polislerinin sorumlu olmaması lazım.

 ORDU’NUN ÇOK KÖTÜ BİR İMAJI OLUŞUYOR

 ORDUSİAD Başkanı Kadir Engin: Bu Ordu’nun sosyal bir yarası. Bizleri rahatsız ettiği gibi Ordu dışından gelen ama yerli ama yabancı misafirlerimizi de çok etkileyen bir olay. Böylece Ordu’nun çok kötü bir imajı oluyor. Bu işte duyarlılık gösterip öncelikle 155’i aramak polise bildirmek gerek. Hem canımızı hem malımızı hem de huzurumuzu korumak için görevimizi yapalım diyoruz.

 BİZ DE RAHATSIZLIK DUYUYORUZ

 Ordu Şoförler Odası Başkanı Adem Yavuz: Bu sorun Ordu’nun sorunu olduğu kadar Türkiye’nin de sorunu. Biz de bunlardan rahatsızız. Biz de söylenmek yerine yasal bir hak olan şikayet mekanizmasının kullanılmasını doğru buluyoruz. Bu sorunu el birliği ile çözmek görevimiz. Biz bize düşeni yaptıktan sonra kurumlar da üzerine düşeni yapacaktır.

 BU BİR TRAFİK TERÖRÜDÜR

 Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Olgun Öztürk: Trafik teröründen mustaribiz. Ordu’da süratle patlak egzozla gezen bir trafik terörü var. Bunu 155’i arayarak polise şikayet edeceğiz. Sadece kendi kendimize söyleyip susmayacağız.  Bunları polise bildirip polisi göreve davet edeceğiz. Bu vatandaşlık görevimiz. Ben de Ordululara bu konuda hassas olmaya çağırıyorum.

 SENİN ÖZGÜRLÜĞÜN BENİ RAHATSIZ EDEMEZ

 Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Güner Eriş: Senin özgürlüğün benim özgürlüğümün başladığı yerde biter diye bir söz var.  Meskenlerin içinde gürültü yapılması kanuna aykırı bir davranıştır. Kişilik haklarına aykırıdır. Yine en büyük görev vatandaşa düşüyor.  Vatandaş rahatsızlığını zabıtaya, Çevre İl Müdürlüğü ya da polise bildirecek ki bunu yapanlar ceza alabilsinler.

Haber Kaynağı: Ordu Olay Gazetesi