742 kez görüntülenmiştir.

Ordu’da trafik magandalarının neden olduğu gürültü kirliliği sorununu değerlendiren ORDUSİAD Başkanı Kadir Engin, bunun bir şehir terörü olduğunu belirterek soruna yetkililerin çözüm bulması gerektiğini söyledi.    

 BUNLARA BİR ŞEY YAPAN OLMAYACAK MI?

 Ordu Olay’da Gürültü Kirliliğine Kim Dur Diyecek başlığıyla yer alan haberi değerlendiren Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı Engin, bu durumun Ordu’nun kanayan bir yarası haline geldiğini belirterek, “Ben yıllardır şehir merkezindeyim. Burada eskiden dolmuşların korna sesleri vardı. :beş  kere basmaya başladıklarında dat dat dat diyerek 5 kez tekrar ederlerdi. O gitti şimdi apaçi denen bilmezler türedi. Yüksek sesle müzik yayını yapıyorlar, egzozlarından yüksek gürültü çıkıyor. Ben başkasını arabeskini dinlemek zorunda mıyım? Bir de sis farlarını yakıyorlar. Bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yok ve olamaz. Bunlara hiçbir şey yapılmıyor. Emniyet hiçbir şey yapmıyor.” dedi                            

 LÜTFEN ŞEHİR MAGANDALARINI DİSİPLİNE EDİN

 Yetkililerin bu soruna el atması gerektiğini aktaran Engin, “Yeni emniyet müdürü ve yeni valimizden de rica ediyorum buna bir el atsınlar. Ya da  şehirde bir dolaşsınlar konuyu fark edeceklerdir. Yeni valimiz çok değişik bir insan. Kendisine de ilk fırsatta söyleyeceğim. Emniyet müdürümüzden yeni düzenlemeler bekliyoruz acilen bu trafik karmaşasını şehirde istemiyoruz. Dileyen istese dağ başlarında istediği müziği açıp dinlesin ancak hiç kimseyi rahatsız etmesinler. Bu bir terördür şehir terörüdür. Ben ORDUSİAD başkanı olarak değil şehir içinde yaşayan biri olarak ifade ediyorum: Lütfen şehir magandalarını disipline edin. ’ diye konuşu.

Haber kaynağı:Ordu Olay Gazetesi Hasan Cem Özel