692 kez görüntülenmiştir.

ORDUSİAD Başkanı:

Türkiye kamu binalarının çöplüğü haline geldi

·        ORDUSİAD Başkanı Engin, OSB yatırımları için kaynak bulunamazken kamu binalarına harcanan parayı eleştirerek “Sanayiciler yatırım için gelmediği gibi ne yazık ki Sanset (Sagra) gibi köklü kuruluşlarda gitmeye başladı. ”dedi.

ORDU Sanayici ve İş Adamları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı Kadir Engin, Türkiye’nin kamu idareleri binalarının çöplüğü haline geldiğini vurgulayarak devletin OSB yatırımlarına kaynak aktarmamasını eleştirdi. Ünye, Fatsa ve Ordu 2’nci OSB yatırımlarının hala bitirilememiş olmasına rağmen Yeni Ordu Stadyumu’na 150 milyon lira harcanmasının yanlış olduğunun altını çizen Engin şöyle konuştu; “Şu an hükümet konağının yapıldığı arsaya 15 sene önce alışveriş merkezi yapmak istemiştik.  Ancak hükümet konağı yapılmasında karar kılındı. Ve ne yazık ki 44 bin metrekare büyüklüğünde hükümet konağı yapıldı. Açılışını benim yaptığım emniyet müdürlüğü binası yıkıldı yerine 35 bin metrekarelik alanda yenisi yapıldı. Ne yazık ki ülkenin birçok yerinde böyle. Türkiye kamu binalarının çöplüğü haline geldi. Bu yatırımlar için kaynak bulunuyor fakat sanayi yatırımları için para yok deniliyor. Ünye, Fatsa ve Ordu 2’nci OSB yatırımlarının hala bitirilememiş olmasına rağmen Yeni Ordu Stadyumu için 150 milyon liradan fazla para harcandı. Yıllardır bunu söylüyoruz ama hala eyleme dökülen bir gelişme yok. Yeni sanayici yatırım için gelmezken Ordu’nun en önemli markalarından olan sanset (sagra) gibi kuruluşlarda ilden gitmeye karar verdi. Neden bir devlet erbabı bu kurumlara sıkıntılarını, neden gitmek istediklerini sormuyor?”

5 misli büyüklüğünde yol yapılmaya çalışılıyor

Ordu Çambaşı yolunun hala bitirilememiş olmasına da tepkisini dile getiren ORDUSİAD Başkanı, “Çambaşı’na gerekenin 5 misli büyüklüğünde yol yapılmaya çalışılıyor. Bir de Giresun Kümbet yaylası yoluna bakın basit sağlam ve kullanışlı bir yol olmuş.  Biz ise hala yolun duvarını örmeye çalışıyoruz. Buna para yetmez. Görünen o ki bu yolun yapılacağı yok.” dedi. 

 Haber kaynağı: Karadeniz  Ekonomi Gazetesi