737 kez görüntülenmiştir.

Korona virüsünün iş hayatına olan etkilerini değerlendiren Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı Kadir Engin, her işletmenin kendi kiriz masasını kurarak, kendi kaynaklarıyla neler yapabileceklerine bakması gerektiğini söyledi.   

Korana virüsünün etkilerini değerlendiren ORDUSİAD Başkanı Kadir Engin, “Öncelikle dünyaya, Türkiye’ye iş hayatına önemli bir tehdit oluşturan korona virüsü sebebiyle tüm halkımıza, iş insanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Günümüz dünyasında 21. yüzyılda ulaştığımız teknik ve teknolojik imkanlarla bu virüsün de çözümünü bulacağımızı düşünüyorum. Biz iş adamları olarak pek çok badireler atlattık. Siyasi ve sosyal krizler gördük geçirdik. Ancak bu kez durum farklı. İşin içinde sağlık olunca durum değişiyor. Önce sağlığımızı korumak zorundayız. Sağlıktan öte başka hiçbir şe yok. Hayat sağlıktan başka gerçek tanımaz. Sonra elbette malımız mülkümüz işimiz için mücadele edeceğiz” dedi.  

KENDİ TEDBİRLERİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİN

İş hayatına korona virüsü sebebiyle değişen ekonomik koşullar yüzünde önce kendi kriz masalarını kurmalarını tavsiye eden ORDUSİAD Başkanı Kadir Engin, “Önce biz kendi kriz yönetimimizi oluşturmalıyız. Çünkü bahsi geçen desteklerin bir kısmı bizi kapsamayabilir ya da bize ulaşması geç kalabilir. O nedenle önce biz kendi kriz masamızı kurarak alabileceğimiz tedbirlere bakmalıyız. İş hayatı için bir takım destekler açıklandı. Bunlar şu an için yeterli görünmüyor. Bizim de bunların genişletileceği yönünde ön görümüz var. Hatta başka nelerin yapılabileceği konusunda bir yandan iş hayatı ile irtibat halinde olduğumuz gibi diğer yandan ticaret ve sanayi odaları ve TÜSİAD gibi kurumlarla da yakın iş birliği halindeyiz” diye konuştu.             

ENERJİ UCUZLAMALI

Atılması gereken adımları bürokrasi ve siyasetçilere anlatmakta zorlandıklarını ifade eden Engin, “Elbette bu durum karşısında iş hayatı için destekler çok önemli. En azından Avrupa ülkelerinde olduğu gibi iş hayatına destekler sağlanmalı. Biz ayrıca yine yapılacaklar konusunda daha kapsamlı üyelerimizin de görüşlerini alarak bir çalışma yapıyoruz. İş hayatı yine dünyadaki gelişmelere paralel olarak ucuz enerji kaynağına ulaşacak diye bir öngörümüz var. Petrol 25 dolara indi, tüp gaz 300 dolar oldu. Ham madde fiyatları böyle. Bu durum karşısında elektrik de dahil olmak üzere iş hayatı, sanayici ucuz enerji kaynağına ulaşabilmeli. Bir de bu virüs karşısında beklentimiz hükümetin acilen Diyanete ayırdığı kaynaktan daha fazla Sağlık Bakanlığına kaynak ayırmasıdır. Hatta diyanetin kaynağını da sağlık bakanlığına ayırarak bu alanı parasız bırakmasıdır” şeklinde konuştu.  

FINDIK TALEBİ SÜRECEKTİR  

Korona virüsünün Ordu ekonomisi üzerine olan olası etkilerini de değerlendiren Engin, sözlerini şöyle tamamladı: Ordu ekonomisi fındığa bağımlı bir ekonomi diyebiliriz. Biraz da turizm var. Fındık bir tüketim maddesi olduğu için yabancı alıcıların fındığa olan taleplerinin devam edeceğini ön görüyoruz. Fındık ticaretinde bu aşamada bir sorun beklemiyoruz.” YASİN ÇANAKÇI-ÖZEL HABER

Haber Kaynağı:Ordu Olay Gazetesi