841 kez görüntülenmiştir.

Çamsan Ordu A.Ş. 70 milyon avroluk yatırımla üretimi 2.5 ihracatı ise 3 kat artıracak aynı zaman da 100 kişinin istihdam edileceği MDF 3 tesisini yatırımını cumartesi günü temel atma törenini gerçekleştirdi. Törende Ordu iş hayatının önde gelen isimleri ve bürokratları varken Ordu Valisi Saddar Yavuz ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler yer almadı. Bu durumu değerlendiren ORDUSİAD Başkanı Kadir Engin, “Gözlerimiz bu şehirdeki en üst makamda oturan vali ve belediye başkanlarını aradı.” dedi.          

 Çamsan Ordu A.Ş. hafta sonu 70 milyon avroluk bir yatırıma imza attı.  Çamsan Ordu A.Ş.’nin üretimini 2.5 ihracatını ise 3 kat artıracak yatırım aynı zamanda Ordu’da 100 kişinin istihdam edilmesini de sağlayacak. Temel atma töreninde konuşan Çamsan Ordu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz, “Çamsan Ordu A.Ş. ülkemizdeki refah seviyesinin ve ekonomik büyümenin ancak üretim ve ihracat ile gerçekleşeceğine kurulduğu günden beri inanmaya kurulduğu günden beri devam etmiştir. 2018’in ikinci yarısından itibaren ülkemiz piyasalarında çoğunlukla dış etkenli ekonomik türbülans ve dövizde aşırı dalgalanmalar meydana gelmiştir. Bunun akabinde yatırımlar ya ertelenmiş ya da iptal edilmiştir. Çamsan Ordu A.Ş. iki senede planladığı yatırımı ertelemeyi uygun bulmayıp Almanya Difenbahar firmasıyla anlaşma yaparak toplam 70 milyon avro tutarındaki yeni MDF tesisi yatırımını imza altına almıştır. Bu yeni MDF yatırımımızın ülkemize milletimize ve Ordumuzu hayırlı olmasını dilerim.” diye konuştu.

 

BİZ LAF MI YAPIYORUZ İŞ Mİ?

Törene katılan ORDUSİAD Başkanı Kadir Engin ise, “Bu çok önemli zamanda yapılan çok önemli bir yatırımdır. Ordu’nun geleceği için olduğu kadar Türkiye için de önemli bir yatırımdır. Bu devirde böyle bir işe girişmek fevkalade önemli bir iştir. Önemli bir cesarettir. Bu bir babayiğitliktir.  İşin doğrusu Türkiye’de ve dünyada önder firmamızın burada yapılan temel atma törenine gözlerimiz bu şehirdeki en üst makamda oturan vali ve belediye başkanlarını aradı. Bu katılım girişimciyi de cesaret ve moral verecek bir iştir. Türkiye’de olduğu kadar Ordu’da da yatırım yatırım deniyor ancak ne yatarımı yapılması için yer sorunu yanı organize sanayi sorunu çözülüyor ne de hazır girişimciye en azından moral desteği sağlanıyor. Ordu’da 70 bin metre kare alana valilik, 44 bin metre kare alana emniyet binası yapılıyor. Bunlara milyon liralar harcanıyor ama organize sanayi için kaynak bulunamıyor. Biz laf mı yapıyoruz iş mi? Yatırım yapan adamın yanında gözükmek bile çok önemli bir şeydir.” şeklinde konuştu.                   

Haber kaynağı . Ordu Olay Gazetesi