846 kez görüntülenmiştir.

Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin  istişare  amacıyla düzenlediği aylık  buluşma  yemeği, işadamı Cem Şenocak'ın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Malikanesinde Ordu Valisi Seddar Yavuz, ORDUSİAD Başkanı A. Kadir Engin ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Toplantıda Ordu ekonomisi ve yatırımlar masaya yatırılırken, organize sanayi konusu üzerinde duruldu.

"Gelişime açık bir şehiriz"

İşadamı Cem Şenocak, "Bu toplantıda konuşulması gereken ilimizde istihdam ve ekonomik konuları biraz değinmemiz, sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmemiz gerekiyor. İlimiz sanayileşme ve turizm alanında çok eksik ama gelişime açık bir şehirdir. Valimizin özellikle üzerinde durarak yakından takip ettiği fındık üretimindeki iyi tarım uygulamaları, budama konusunda tarım il müdürümüz ile beraber yapılan çalışma Ordu ilimiz için çok önemli bir katkı aynı zamanda Giresun ve diğer üretici iller için önemli bir örnektir." dedi.

"Yatırımcılarımızın önü açılmalı"

'İlimizin en önemli sorunlarından birisi olan Organize Sanayi konusu, içerisinde olduğumuz günlerde devletimizin kaynaklarını kısıtlı olmasından dolayı kamulaştırma sorunumuz var' diyen Şenocak, şunları kaydetti; "Bununla ilgili Valimizin geliştirdiği talip olanlardan teklif toplayıp ödemeleri kendileri yapmak şartı ile teklif usulü kamulaştırma projesini hayata geçirebilirsek başkanı olduğum Ticaret Odası 26. meslek komitesi yani sanayicilerimiz ve yatırımcılarımızın bu alanda önünü açmak Ordu istihdamı açısından büyük önem arz etmektedir. Ticaret odası ve ORDUSİAD olarak bir alan talebimiz oldu. İş adamlarımızla ilimizin protokolünü buluşturabilecek bir çok konuda istişareler toplantılar yapılabilecek, projeler geliştirilecek, sohbet ve kaynaşma niyetiyle yaptığımız bu talebe henüz bir cevap alamadık."


"Bu yemek önemli"
ORDUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Engin ise; "Bu yemekler bizler için çok önemli, burada bürokratlarla yemek yemiş olmak Türkiye'de çok az yapılan bir iştir. ORDUSİAD'da bir fotoğraf ve fikirlerin arşivini oluşturmayı planlıyoruz. 13.senelik başkanlık dönemimin sonlarında da bunu yapmak istiyorum. Protokole geldikleri için teşekkür ediyorum, geldikleri için mutluyuz." şeklinde konuştu.

Haber kaynağı: Ordu Hayat Gazetesi /Samet Sezer