841 kez görüntülenmiştir.

ORDUSİAD Başkanı Kadir Engin,''Şehir hastanesini, şehrin göbeğine yaparsak, bu şehre çok büyük kötülük yapmış oluruz.Bana göre üniversite ,hastane, stat gibi noktaların şehrin  dışına taşıyarak oralarda bir yerleşke oluşturulması gerekiyor dedi.

Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı Kadir Engin, Botanik park arazisine yapılmak istenen şehir hastanesinin doğru bir karar olmadığını söyledi.Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler'in Eskipazar mah. yapılacak olan şehir hastanesinin yerini iptal etmesi gerektiğini kaydeden Engin, '' Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler'in bazı özelliklerinden bahsetmek gerekiyor.Yoksa havada kalıyor bu işler.Sn.Hilmi Güler bürokrat ve teknotrat bir adam ama bu şehrin kurucusu Felekzade Süleyman Ağanın torunu ve onun kanını taşıyan bir adam.100 sene öncesine baktığımızda, şimdiki yapılaşmayı ve mimarı  düzenlemeyi  yapan Felekzade Süleyman Ağanın torunu şuanda yine Belediye Başkanımız.Aldığı kararlarla  beraber Ordu şehrine büyük katkısı oldu.

2016 yılında kabul edilen ranta dayalı imar planını iptal ettirdi.Bunu yapan meclisi de kutlamak lazım.Bu Ordu'da devrim. Durugöl mah. başta olmak üzere ,Cumhuriyet mah. Keçiköy mah. deki sadece ranta dayalı ve şehrimizin yüz karası olacak projeleri durdurdu..Bu gelişmeler ışığında devam edersek,Botanik parkın bir hastane yapılması için tekrar kötü ve ranta dayalı bir şehircilik anlayışı  içerisindeki bu projeyi iptal etmesi gerekiyor'' diye konuştu.

BAŞKAN GÜLER'İN ARKASINDAYIZ

Engin sözlerini şöyle sürdürdü'Ordu devlet Hastanesi'nin  Şubaşı mah. deki o fındık bahçeleri ve çakıl alınan bölgede  yapılmış olması, ondan sonra oranın  kocaman  bir mah dönüşmesi  benim gözümün  önünde.Bu Ordu tarihinin çok fazla gerisine gitmeye gerek yok.O zaman biz şehir hastanesini şehrin göbeğine yaparsak, şehre çok büyük kötülük yapmış oluruz

Bana göre üniversite, hastane stat gibi noktaların şehirlerin dışına taşıyarak oralarda, oralarda bir yerleşke oluşturulması gerekiyor.Biz ORDUSİAD olarak Hilmi Güler ve ekibinin arkasındayız.Zaten şu anda Ordu'da rahat bir nefes alma durumu var.

Haber kaynağı :Ordu Olay Gazetesi-Mustafa KIRLAK