1062 kez görüntülenmiştir.

Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Kadir Engin, kivinin fındığa göre daha karlı bir ürün olduğunu belirterek, "vatandaşlarımız para kazanmak istiyorlarsa fındık yerine kivi dikecekler." dedi.

"KİVİ, FINDIKTAN 10 KAT KARLI"

250 bin m2'lik alanda 27 bin kivi ağacında 500-600 bin ton kivi yetiştirdiğini hatırlatan Engin, kivinin Ordu toprağını sevdiğini söyledi.

"Taban araziye kivi dikmek lazım"

Kivi üretiminin artmasının üreticiye yarayacağını aktaran Engin; "Kivi üretimini artırmak için herkes aklını iyi kullanacak. Taban araziye kivi dikmek lazım. Civil Deresi Vadisi, Melet Deresi Vadisi ve Turnasuyu Deresi Vadisi kivi dikilerek üretim artırılabilir. Aklın yolu bir. Para kazanmak istiyorlarsa vatandaşlarımız fındık yerine kivi dikecekler. Kivi, fındık üretimine göre en az 10 misli kazandırıyor. Hayır diyenlere de ispatlayabilirim. 250 bin m2'lik alanda 27 bin kivi ağacında 500-600 bin ton kivi yetiştiriyorum. Kivi fındıktan tam 10 kat karlı." dedi.

"Getirisi çok"

Kivinin verimli ve getirisi yüksek bir mal olduğunu söyleyen Engin, şunları kaydetti; "Bundan yıllar önce fındık ağaçlarını keserek kivi dikmiştim. Fındığın kiviye göre daha karlı olduğunu o zaman da söylemiştim. Türkiye’de ilk defa nakit parayla kivi alımına başladık. Arazisi uygun olanlar kivi dikebilir. Fındıktan daha çok kazanacaklardır. Ordu kiviyi sevdi. Bir dönümden 100 kilo fındık alabiliyorken, bir dönümden 3 ton kivi elde edebiliyorsunuz. Fark ortada. Kivinin fındığa göre hem masrafı az, hem de getirisi çok."

Ordu Hayat/Tevfik Kul (Özel Haber)