1026 kez görüntülenmiştir.

Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ORDUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Engin, ülke ve Ordu ekonomisini değerlendirirken, artık ekonomide daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Az üreten ve çok tüketen bir devlet olduklarını söyleyen Engin, ekonomik yapının bu duruma geleceğinin 2015'ten bu yana belli olduğunu dile getirdi.

"Az üretip çok tüketiyoruz"

'Son dönemde yaşadığımız ekonomik durum, az üreten çok tüketen devletlerin, milletlerin ailelerin  başına gelen bir iş' diyen Engin, şunları kaydetti; "Aile ekonomisi, ülke ekonomisi, şirket ekonomisi aynı alt sistem başlıklardır. Birinde sayısal büyüklükler vardı, diğerinde ekonomik küçüklükler vardır. Birbirlerine benzerler. Perşembe'nin gelişi 2015'ten beri belliydi. Bu duruma düşeceğimiz yazılıp çiziliyordu. Ancak hükümet iktidarda kalma amaçlı bir politika güttüğünden, ekonomiyi idare edecek yetenekli kimse de yok. 20 yıl öncesine baktığımızda, ortada ekonomiyle ilgilenen bir Kemal Derviş, Ali Babacan, Mehmet Şimşek vardı. Artık bunlar yok. Olanlara da baktığımız zaman ekonomik bilgisi yok denecek kadar az."

Son olarak artık ekonomik anlamda çok dikkatli olunması gerektiğini savunan Engin; "Herkes bütçesini iyi idare etsin. Ben bütçemi iyi idare edemezsem batarım. Sonra devlet bana niye battın ey Kadir Engin demez. Çok zengin olsan der ama orta sınıfa, KOBİ'ye demez. KOBİ olmadan büyük şirket olmaz. Bu saatten sonra ekonomiyi sıkıntıya sokacak yanlışların yapılmaması lazım." dedi.

Haber Kaynaği: Ordu Hayat Gazetesi