1141 kez görüntülenmiştir.

Ordu Sanayici İş Adamları Derneği (ORDUSİAD) yönetim kurulu üyeleri, Ordu Müteahhitler Birliği Derneği’ni ziyaret ederken, Başkan Fatih Titiz ve yeni yönetime başarılar diledi.

 Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ordu Müteahhitler Derneği Başkanı Fatih Titiz, iki derneğinde Ordu'nun istihdamına büyük katkı sağladığını belirterek, ortak akılla birlikte çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Başkan Titiz, Ordu’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Ordu Müteahhitler Derneği ile Ordu Sanayici İşadamları Derneklerinin en büyük istihdam sağlayıcı unsurlar olduğunu söyledi.

Titiz, yaşanan ekonomik süreçte sektör paydaşlarının güç birliğinin yapması gerektiğini vurgulayarak sektörde bulunan paydaşların ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti.

OMDER Başkanı Titiz, Türkiye’nin ekonomik açıdan zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek özellikle son günlerde inşaat sektöründe ciddi sıkıntıların olduğunu hatırlatarak, maliyetlerin işverenleri zorladığını piyasanın ve ekonominin bu şekilde devam etmesi halinde işsizlik sıkıntısının oluşacağının altını çizdi.

Başkan Titiz, müteahhitlerin en büyük sıkıntılarından birinin de olan mevduat faizlerinin yüksek olduğunun altını çizerek bu sebeple konut kredilerinin yüksek olduğunu anımsattı.

Ordu Sanayici İşadamları Dernek Başkanı Kadir Engin ise, hem müteahhitlerin hem de işadamlarının ortak paydada çalışma yürütmesi gerektiğini söylerken, ancak ortak çalışma halinde hedefe ulaşılacağını belirtti.

Son olarak Ordu Müteahhitler Birliği Derneği ve ORDUSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri çimento fiyatları ve inşaat sektörü konuları konuşuldu fikir alış verişinde bulunuldu.

Haber Kaynağı: Ordu Hayat Gazetesi