1375 kez görüntülenmiştir.

3 OSB için 100 milyon bulamazken..

150 milyonluk stat neyimize!

· Ordusiad Başkanı Kadir Engin, ülkenin çıkış yolu üretim yatırımından geçerken, kamu kaynaklarının harcandığı seçili projelerde stadyumun bir öncelik olmadığı eleştirisi yaptı. Engin, “Ülkemizin çıkış yolu yatırım, üretim ve istihdamdır” dedi.

Profesyonel liglerde tek takımı 3.ligde mücadele eden Yeni Orduspor olan Ordu’da, Durugöl’de bitme aşamasına gelen stat ile ilgili iş dünyasından da sert tepkiler var.

Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği (ORDUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Engin, Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada, “Ülkemiz ve bölgemiz için çıkış yolunun üretim yatırımları gerçeği ortada dururken, yani OSB’lerin hayata geçmesi ve yeni istihdam alanları yaratılması beklenirken, kente 150 milyon liralık stat yapmak kamu kaynaklarının yerinde kullanılmadığı anlamına geliyor” dedi.

OSB’ler acilen kamulaştırılmalı

Engin, “Kamu kaynağını yapılmaması gereken bir yere yeni bir stat için harcıyoruz, sonra da Ordu OSB, Fatsa OSB, Ünye OSB için 100 milyonluk kaynak bulup kamulaştırmayı yapamıyoruz” diyerek oldukça sert eleştiriler getirdi. Engin, “Ordu şehrinin çıkış yolu üretim ve istihdam yatırımlarıdır. Kamu kaynaklarını doğru harcasaydık bugün OSB’ler için 100 milyonluk kamulaştırma parasını bulmakta zorluk çekmezdik. Ordu ve ilçelerinde 15 bin kişiye istihdam sağlanırdı. Çünkü OSB’ler için kaynak yaratılması demek ülke ve bölgemizin kalkınması demektir. Bu konuda mutlaka acil çözüm üretilmeli, Ordu, Fatsa ve Ünye OSB’ler acilen kamulaştırılmalıdır” ifadelerini kullanırken geciken yatırımlara dikkat çekti.

Projeler dalgalanmaya takıldı!

ORDUSİAD Başkanı, “Ordu’nun üretim ve istihdam sağlayacak altyapı yatırımları gecikmiştir. Yıllardır çevre yolunu konuşuyoruz. Şimdi yolun kayan bölümü için kazıklama çalışmaları yapıldığı anlatılıyor. Kayan bölümün yapılmasıyla çevre yolu tamamlanmayacak ki. İstimlak sorunları ve yeni OSB bağlantı yolları ile ilgili hiçbir ilerleme yok. Karadeniz-Akdeniz yolu projesi çok önemli bir projedir. Ordu’yu 40 ilin ekonomisi ile buluşturacak gecikmiş bir proje şimdi ekonomik dalgalanmaya takılmıştır. Ortada bu gerçekler dururken 150 milyonluk stat bizim neyimize” ifadelerini kullandı. Haber kaynağı MURAT GÜRSOY / KARADENİZ EKONOMİ