1579 kez görüntülenmiştir.

Fındığın yeterli olmaması üzerine Ordulu üreticiler alternatif ürün olarak kivi üretimine geçmişti. Kividen sonra şimdi de Trabzon (Cennet) Hurması için kollar sıvandı. Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı Kadir Engin de, hurma yetiştirmeye başladıklarını dile getirdi.

"KİVİDEN ÇOK HURMA YETİŞTİRECEĞİZ"

Cennet Hurmasının yamaç arazilerde daha iyi yetiştirildiğine dikkat çeken Engin, şuan yetiştirilen kividen çok daha fazla Cennet Hurması yetiştirebileceklerini ifade etti.

"3 bin tane hurma dikiyoruz"

Başkan Engin, çok sayıda hurma fidanı talebi olduğunu söyleyerek; "Hurma işine henüz yeni başladık. Güney Anadolu'da cennet hurması dedikleri Trabzon hurması, giderek ırkı değiştirildi. Daha ötesinde elma gibi yenen hurma, daha sonrada depoya konan hurma cinsleri çıktı. Rojo Brillante diyorlar. İspanya’da geliştirildi bunlar. Bundan 3 bin taneye yakın dikiyoruz. Bunu duyan birçok arkadaşlarımızın hurma fidanı talebi var ve bizde bundan dolayı mutluyuz. Muhtemelen sulanması zor, yama arazilerde daha çok bakımı kolay olduğu için o arazilerde biz hurmayı yetiştireceğiz. Tahmin ediyorum, o da güzel bir açılım olacak. Yamaç arazilerimizde fazla. Şuan belki yetiştirdiğimiz kividen çok hurma yetiştireceğiz. Azerbaycan gibi bir ülke 20 bin ton hurma yapıyor" ifadelerini kullandı.Ordu Hayat/Yılmaz Ülgü (Özel Haber)